Kérdések és válaszok a narancsbőrről

1125
HOZZÁSZÓLÁS:

A narancsbőrről orvosi nevén a ‘cellulitról‘ általánosan úgy tartjuk, hogy a nők betegsége! Ez nem teljesen igaz, mivel élnek köztünk narancsbőrös férfiak is, de jóval kevesebben, mint nők. A cellulit elsősorban azoknál alakul ki, akiknek gyenge a kötőszövetük, de hormonális hatások, genetikai adottságok és az életmód is befolyásolja kialakulását.

A50ebe4562f08cz11354942aacellulit túlsúly egyenes – bár nem kizárólagos – út a narancsbőrhöz, hiszen a szervezetünk által fel nem használt táplálék zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, halmozódik fel a kötőszövetekben. Ilyenkor az energiatároló sejtek megduzzadnak és a bőr felszíne felé türemkednek.

De vajon miért tetőzi testünk a bajt azzal, hogy a ránk rakódott kis zsírpárna csúnya, paplanszerű képződménnyé válik combunkon és hátsónkon?
Mivel a zsírsejteket a bőrhöz kötőszöveti “zsinórok” rögzítik, amikor a zsírsejtek az eredeti méretükhöz képest megduzzadnak, akkor ezek megfeszülnek, és a zsírsejtek a köztük lévő részeken kitüremkednek, a bőr felszínét a narancshéjhoz hasonlóvá téve.

Mi idézhet még elő narancsbőr a túlsúly mellett?

A narancsbőr kiváltója lehet a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara is, melynek következtében a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. Amikor összevissza eszünk, utcán, zacskóból faljuk a zsíros pogácsákat, gondoljunk arra is, hogy a felborult anyagcsere a narancsbőr mellett megemelkedett vérzsírszintre, magas vérnyomásra, cukorbetegségre és köszvényre is hajlamosít. Ezek a betegségek pedig még tovább rontják a keringész a kis artériás erekben és a nyirokerekben.
Rizikófaktort jelentenek még a különböző gyógyszerek, hormonkészítmények (fogamzásgátlók) és vitaminok.

Callulit vagy cellulitisz? – Nem mindegy!

A cellulit, vagyis a narancsbőr nem keverendő össze a cellulitisszel, ami a bőr kötőszövetének gyulladásos megbetegedése.

El lehet tüntetni?
Mielőtt megvesszük az első karcsúsító gélt vagy betérünk valamely masszázsszalonba, érdemes átgondolni, készek vagyunk-e változtatni az élérvitelünkön, mivel tartós eredményt csak így érhetünk el!

Pusztán esztétikai probléma, vagy esetleg komolyabb?

A legújabb kutatások szerint a cellulit nem pusztán esztétikai probléma, hanem a vénás keringési betegség majdani kialakulásának figyelmeztető jele is. Könnyű elképzelni, hogy ha a vénás keringésnek évtizedeken keresztül a megnagyobbodott zsírsejteken, szöveteken kell átpréselődnie, tehát dolgoznia kell a narancsbőr ellen, előbb – utóbb eljut a vénás megbetegedés következő stádiumába a nehéz láb érzésig, a seprűvénákig, majd a már egyértelműen látható vénás keringési betegségig, a visszértágulatig.
Ebből kiindulva minél előbb próbálunk meg kibújni a narancsbőrből, annál egészségesebbek maradhatunk!

MOZGÁS NÉLKÜL NEM FOG MENNI!
A narancsbőr eltüntetésének legjobb természetes módja a mozgás, mivel gyorsítja az anyagcserét és az energiafelhasználást. Megfelelő étkezés és sport mellett a szervezet a meglévő zsírraktárakat fogja ki üríteni – és mivel a narancsbőr is zsírból van, mértéke csökkenni fog. A kötőszövetet különféle krémek, illetve tekercselés segítségével lehet feszesíteni. Látványos eredményt hoz, ha sportolás előtt narancsbőr elleni krémet masszírozunk a problémás területre.

1125
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39553
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]