Milyen kozmetikai kezelések léteznek narancsbőr ellen?

1177
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ún. „szépségfarmok”, a kozmetikák, de az orvosok is sokféle különböző módszert ajánlanak a cellulitisz ellen. Hogy ezek mennyire hatásosak, az sokat vitatott kérdés. Minden esetben több kezelést írnak elő, és egyik módszer sem olcsó.

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy az esetleges siker sosem lehet tartós, ha az ember később nem dolgozik otthon is keményen az eredmény megtartásán. Mindazonáltal egy ilyen kezelés megadhatja a szükséges lökést az életvitel megváltoztatásához.

Milyen intézeti kezelések vannak narancsbőr ellen?

 • Lymphdrainage. Ujjheggyel végzett finom masszírozás a nyirokpályák mentén. Elősegíti a salakanyagok és zsírsavak gyorsabb szállítását.
 • Anticellulitisz-masszázs. Ennek a szintén kézzel végzett masszázsnak az a célja, hogy fellazítsa a bőr alatti zsírszövet rendellenesen fejlődött részeit. Ilyenkor először kitapintják a fürt alakú zsírsejtgócokat, majd szétnyomják azokat. Végül az ilyen részeken alapos gyúrást végeznek. Mindez igen fájdalmas lehet, ezért az átlagosnál érzékenyebb bőr esetén nem ajánlott.
 • Akupresszúra. Ennél az ázsiai módszernél a test bizonyos pontjait nyomják. Ez felgyorsítja a nyiroknedveket, valamint serkenti a vérkeringést és az emésztést.
 • Hullámmasszázs. A módszer lényege az, hogy a lábat hatalmas műanyag csizmákba kell dugni, amely tömlőkkel egy készülékhez csatlakozik. Áramló folyadék segítségével egyenletes hullámokat idéznek elő, melyek a nyiroknedvek áramlását stimulálják.
 • Vákuumszivattyú. Akár-csak egykor a köpölyözésnél, különböző nagyságú üvegedényeket helyeznek a bőrre. Ezek egy szivattyúval vannak összekötve, amely kiszívja a levegőt az edények alól. A keletkező vákuum a bőrt behúzza az üvegedénybe. Az így kifejtett nagy nyomás – a gyártó állítása szerint – mintegy „szétrobbantja” a zsírszövetben a zsírsejteket, és tartalmukat a nyiroknedvek elszállítják.
 • Elektromasszázs. Meg-nedvesített elektródákkal enyhe, de különböző erősségű áramlökéseket küldenek a bőr megfelelő területeire. Ez a zsírsejtek rovására feszesebbé teszi az izmokat.
 • Colortherapia. Ibolyakék sugárzás hatására megélénkül a bőr alatti zsírszövet anyagcseréje. Hetente több kezelést végeznek, összesen 10-20 kezelésre van szükség.
 • Kezelés gyenge lézerrel. Bizonyos akupunktúrás pontokat olyan enyhe lézerrel ingerelnek, amely a bőrt nem sértheti meg. A kezelés csupán bizsergést és enyhe melegérzetet okoz. Fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a szem védelmére. A kezelések száma a berendezés paramétereitől függ, de legalább 12-15 alkalomra van szükség.
 • Kezelés hőhatással. A problémás zónákat rugalmas kötésekkel látják el, amelyek 40 fokig felfűthetőek. A bőr alatti zsírszövetben az anyagcsere intenzitása ezáltal 2-3-szorosára nő, a salakanyagok a szövet víztartalmának egy részével izzadság formájában vagy a nyirokpályákon keresztül távoznak. A kezelés eredménye nem annyira általános súlycsökkenés, mint inkább helyi hatás. A módszer nagyon ‘megerőltető a vérkeringés számára, ezért egyidejű diétázás vagy fogyókúra veszélyes lehet. Ezenkívül fontos, hogy el tudja viselni a nagyobb meleget. Az egyes kezelések között 48 órának mindig el kell telnie.
 • Aromaterápia. Alkalmazása nem befolyásolja közérzetét, feltéve, hogy vér-keringése jól elviseli. A bőrt éterikus olajokkal masszírozzák (babér, rozmaring, hárs vagy menta jön szóba többnyire), melyek ingerlik az agy érzőközpontját, valamint élénkítik az anyagcserét és a hormontermelést. Közvetlenül ezután ún. termofóliába burkolják a testet, és harminc percig infravörös fényt bocsátanak rá. Ettől az anyagcsere a lehető leggyorsabb lesz. Ennél a kezelésnél sem jellemző a súlyveszteség, de a test körfogata a 10-12 alkalom után több centiméterrel csökkenhet.
 • Kezelés kötések alkalmazásával. Az eljárás egyes szépségfarmok kínálatához tartozik. Rövid szauna készíti elő a bőrt a gyógynövénykivonatok befogadására, majd a szoros kötések elhelyezése után újra szaunázás következik. A meleg és a kötések együttesen gondoskodnak a zsírsejtek kiürítéséről. Az izzadást hideg zuhany és speciális masszázs követi. Egy egyhetes kúra során kb. három kilót veszíthet a súlyából, és több centiméterrel karcsúbb lehet.
 • Cellulolipolízis. A kezelést plasztikai sebész vagy bőrgyógyász végzi. Teljes hosszúságban 15 cm hosszú, rendkívül vékony tűket szúrnak be a bőr alá, egymással párhuzamosan. A tűk egy kisfrekvenciás készülékkel vannak összekötve, amely gyengeáramot bocsát a szövetbe. Ez idézi elő a zsír leépülését, és a zsírsejtek összezsugorodását. A kezelés nem fájdalmas – a tűk beszúrásakor okozott kellemetlen érzéstől eltekintve. Maga az áram csak enyhe bizsergést okoz. Minimálisan 6-8 kezelés ajánlott.
 • Lipoplaning. Altatás után, apró vágásokon keresztül egy két-három milliméter vastag titánból készült szondát juttatnak el a cellulitiszes szövethez. A számítógép-vezérléses szonda minimális frekvenciájú ultrahanghullámokat bocsát ki. Ez szolgál arra, hogy a zsírsejtek tartalma fellazuljon, „elszállítható” állapotba kerüljön. Közben a kiürült sejtburkok egyenletesen eloszlanak. A kezelést követően szoros kötéseket, majd heteken át speciális harisnyát kell viselni. A beavatkozást csak külön képesítéssel rendelkező plasztikai sebész végezheti, mivel itt már tulajdonképpen műtétről van szó.
1177
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39554
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]